Fortæl den gode menneskehistorie

Kursus: Den gode menneskehistorie

Kurset er udsolgt! – kurset foregår 18. – 20. marts i København.
Der er pladser på samme kursus i maj.

Menneskets største fornøjelse er andre mennesker. Og i journalistikken er identifikation og den menneskelige vinkel derfor et væsentligt brændstof for enhver historie.

Kursuslederne  Line Vaaben og Rikke Hyldgaard er drevne i kunsten at skrive om mennesker, så vi kan mærke dem, og præcis dette er kernen i dette kursus. Sammen dykker vi ned i,  hvordan vi bedst formidler et andet menneske. Fra den korte case til det lange portræt.

Kurset gennemføres med samme struktur som det første, meget roste kursus fra efteråret 2017. Men underviserne har med udgangspunkt i vores egen evaluering til hensigt at skabe et – endnu – bedre kursus denne gang.

Kurset zoomer helt tæt ind på, hvordan man ideudvikler, researcher og formidler historier med mennesker i centrum – hvad enten det er kendisportrættet, den hurtigt nedfældede case, mennesket man møder på reportageturen eller den lange karakterbårne fortælling.

Kursets tre dage er delt klart op:

Vi arbejder med idefasen:

  • Hvor finder man den gode menneskehistorie?
  • Hvad egner menneskevinklen sig til i forskellige formater?

Vi arbejder med researchfasen:

  • Hvordan kommer du tæt på et andet menneske i dine interviews?
  • Hvordan får du det rigtige stof med hjem?
  • Hvad er forskellen på at nærme sig den medieuvante case og en kendt person?

Og vi arbejder med formidlingen:

  • Hvordan opbygger du en karakter med dit sprog?
  • Hvordan strukturerer du dit stof i en virkningsfuld dramaturgi?
  • Hvilke digitale værktøjer hjælper dig, når du skal formidle et menneske?
  • Og hvilke nye fortællegreb fra for eksempel fiktionen, filmen og musikken kan inspirere dig?

Inspirerende gæster

Kurset vil bestå af både oplæg og interview- og skriveøvelser. Der vil være mulighed for at medbringe en ide eller historie at arbejde ud fra, men det er ikke en forudsætning. Undervejs laver vi også on-stage-interviews og får besøg af gæster i form af både kilder og journalister, der kan inspirere med erfaringer og eksempler. Du vil bl.a. møde Euromans portrætmester Jonas Langvad Nilsson, der også som forfatter står bag flere portrætbøger.

Forudsætninger: Ingen
Kursusleder: Line Vaaben og Rikke Hyldgaard
Varighed: 3 dage
Sted: MBK, Pilestræde 61, 1112 København K.
Tidspunkt: 18. – 20. marts 2019
Pris: 8985 kr. (+ moms)

Prisen omfatter: Undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.