Amerikanske medier i skudlinjen – rejsekursus til New York og Washington, D.C.

Kurset er udsolgt. Det foregår i New York City og i Washington D.C. fra 8. til 15. september 2018.

Hvordan skal en ansvarlig presse fortsætte med at reagere på et fænomen som Donald Trump? Det spørgsmål er i centrum, når vi møder en række helt centrale aktører i New York og Washington, D.C. kort før det afgørende midtvejsvalg.

Vores mest populære kursus i foråret 2018 gentager vi med en række opdateringer. Først og fremmest bruger vi tre dage i New York i starten af kurset. Dernæst fokuserer vi særskilt på situationen op til det amerikanske midtvejsvalg. Og vi har udvidet staben af kursusledere, så Charlotte Harder supplerer Jakob Nielsen og amerikanske Susanne Reber.

Vi rejser ind i det, USA’s præsident selv kalder en ‘sump’ – magtens centrum i verdens mægtigste land. Her møder vi journalister, analytikere og politikere, der tilsammen hjælper os med at forstå de nye spilleregler for pressen i USA. Undervejs diskuterer vi også, hvornår og i hvor høj grad de samme fænomener er kommet til Danmark.

Overskrifterne fra USA er chokerende for enhver tilhænger af en fri presse. Præsident Donald Trump har kaldt journalister ‘fjender af folket’. Reportere er blevet bedt om at slette billeder taget af demonstranter i det amerikanske senat. Nyheder kaldes falske hver dag.

Antallet af overgreb på journalister ser ud til at være stigende.

På trods af presset har nationale aviser som The Washington Post og New York Times set antallet af abonnementer gå kraftigt op. En barsk krig på afsløringer er i fuld gang mellem de to institutioner og journalister i Washington D.C. Medierne har aldrig haft mere travlt.

Hvordan er det at dække denne administration, hvor nyheder opstår hvert andet minut? Hvordan forsøger de garvede nyhedsredaktioner og de aggressive nonprofit undersøgende journalistcentre at håndtere alt dette?
For at finde svar tager vi til både New York og den amerikanske hovedstad, hvor vi vil mødes med erfarne nyhedsredaktører og journalister.

Vi besøger og diskuterer med journalister på bl.a. New York Times, Washington Post og National Public Radio. Vi besøger amerikanske tænketanke, lobbyister, den amerikanske kongres og senatet, arkiver og nationale museer.

Det bliver en uge, du vil ikke gå glip af. Vi vil dog også have tid til sociale aktiviteter i to byer, der kan prale af nogle af verdens mest berømte museer og monumenter.

Otte dages intenst program

Kurset varer otte intensive dage. Vi rejser fra Kastrup med SAS lørdag den 8. september klokken 10.25 fra Kastrup til New York, hvor vi lander klokken 12.55. Vi tager toget fra New York til Washington DC sent tirsdag eftermiddag og har den sidste session midt på dagen fredag. Fredag den 14. september flyver vi retur til København klokken 17.15 med ankomst lørdag morgen klokken 7.15.

Hotel i New York: The Kitano New York, 66 Park Avenue, East 38th St, New York, NY 10016. Godt og velbeliggende, tæt på Grand Central Station. Se på kort.

Hotel i Washington: Vi bor på Hyatt Place, centralt placeret ved National Mall på 400 E Street SW. Hotelopholdet her er inklusive morgenmad.

Sådan forbereder du dig bedst

Vi rundsender før kurset en mindre samling af artikler og links, så kursisterne på forhånd kan orientere sig i de centrale diskussioner og de vigtigste trends de seneste år – og følge relevante nyhedssites op til kurset.

Forudsætninger: Kurset foregår på engelsk. Det retter sig mod journalister og redaktører, der gerne vil hente inspiration, ny viden og nye metoder.

Tid og sted: Afrejse fra Kbh 8. september 2018. Ankomst til Kbh. 15. september. Vi opholder os i New York  City og Washington D.C.

Kursusledere: Charlotte Harder, Jakob Nielsen og Susanne Reber.

Pris: 35.000 kr. (Prisen tillægges ikke moms.)

Prisen omfatter flytransport til og fra Kastrup, hotel med morgenmad, alle møder og enkelte måltider i løbet af kurset. Som hovedregel er din forplejning dog for egen regning. Der tillægges ikke moms på prisen.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Foto: Nicolas Raymond, Flickr.