Hjælp dit budskab frem med et interaktivt kort

OBS: Google Fusion Tables og tilhørende kort eksisterer ikke længere. CartoDB har skiftet navn til CARTO.

Kurset foregår 23.-25. november 2015 i København.

Interaktive kort hjælper historien på vej og får folk til at bruge mere tid på den. Den gode nyhed er, at du selv kan lære at lave både enkle, velfungerende og lækre kort.

Uanset om du skriver artikler, analyser eller pressemeddelelser, og om du sidder på et medie eller i en kommunikationsafdeling, vil du ofte opleve, at du sidder med stof, der med fordel kan lægges på et kort og visualiseres på en bedre måde. Et kort med punkter, symboler eller logoer – eller et kort fordelt på kommuner, postdistrikter, salgsdistrikter eller andre geografiske områder.

På vores nye tre dage lange kursus kommer der fokus på kort og geografiske data. Hvornår egner et kort sig – hvordan vælger man det rigtige kort – og hvordan tilretter man det bedst, så man opnår præcist det, man vil?

Vi arbejder med tre programmer: Google Fusion, CartoDB og QGIS. Alle tre er som udgangspunkt gratis. Vi vil desuden i begrænset omfang arbejde med regneark. Ikke for at lave beregninger, men for at gøre data klar til kortene.

  • Google Fusion er det nemme startprogram – her kan du på få timer komme i gang og lave flotte og effektive kort.
  • CartoDB bygger på samme teknikker – men her er mange flere muligheder for at variere kortenes udseende, så du i højere grad kan få dit eget budskab igennem.
  • QGIS kan bruges til mange ting. Vi kan lave kort. Vi kan konvertere kort-data. Vi kan skabe vores egne grundkort, hvis de ikke eksisterer – som et med landsdele. Og vi kan bruge QGIS, hvis vi fx vil lave analyser, hvor vi skal finde alle de punkter, der ligger i nærheden af andre elementer på kortet. Fx alle huse inden for 500 meter fra kystlinjen etc.

De tre kortprogrammer spiller fint sammen, og hvad du lærer i ét program, får du gavn af i de andre.

Ikke alle interaktive kort virker lige godt på smartphones og tablets. Vi introducerer dig på kurset til teknikker, der minimerer dette problem. Når du går hjem fra kurset, vil du kunne lave dine egne kort. Du vil kunne lave kort, der kan stå for sig selv eller kort, der kan embeddes/indlejres på et website. Du vil også kunne løse langt de fleste trivielle problemer, som kortmagere løber ind i.

Allerede på kurset vil du kunne gå i gang med at lave dine egne kort, hvis du har egne data med.

Forudsætninger: Du skal have et grundlæggende kendskab til regneark. Du skal medbringe din egen computer (pc eller mac) på kurset.

Kursusledere: Tommy Kaas og Nils Mulvad

Varighed: 3 dage

Sted: København

Tidspunkt: 23.-25. november 2015

Pris: 7485 kr.

Tilmelding: Er din arbejdsplads medlem af Pressens Uddannelsesfond, skal du tilmelde dig på kursusportalen.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

(Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og forplejning i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.)

Tilmeldingen er bindende

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.