Formålet med kurset er at forberede erfarne journalister til den sidste del af arbejdslivet. Kan du bryde med rutinerne og formå at forny dig selv, ender det forhåbentlig med, at de sidste år på arbejdsmarkedet bliver lige så spændende som de første.
Vi journalister over 50 er uddannet til medier, der ikke længere findes eller har forandret sig radikalt. Vi skal også blive længere på arbejdsmarkedet, end vi forestillede os, da vi var unge. Aviserne fyrer folk i bundter, og de nye arbejdspladser på netmedierne er ikke rigtigt kommet.
Som enkeltpersoner har vi kun meget begrænset indflydelse på udviklingen rundt om os, men vi kan gøre noget for at forberede os på ændringerne.
Så på kurset ’Fra gråt til guld ’ skal vi lære at manøvrere i en medieverden i hastig teknologisk og bemandingsmæssig forandring.
Vi arbejder stadig på programmet, men det kommer til at forløbe sådan:
På dag 1 ser vi på udviklingen rundt om os: arbejdsmarkedet, medierne og al den nye ’teknik’. Om aftenen ser vi på privatøkonomien.
På dag 2 ser vi på hvordan vi mennesker udvikler os efter de 50 fysisk og psykisk. Vi tager også en session om at holde sig journalistisk og kreativt i form.
På dag 3 ser vi på dynamikken på arbejdspladserne. Hvordan har vi det med unge chefer og hvordan har unge chefer det med de mere erfarne, gråhårede?
Oplægsholderne bliver
- Jacob Mollerup, tidl. chefredaktør på Information, tidligere Lytternes og Seernes Redaktør i DR og nu selvstændig analytiker og skribent tegner billedet af arbejdsmarkedet. Det helt store arbejdsmarked, og det journalistiske arbejdsmarked.
- Anders Emil Møller, tidligere it-udviklingschef på Politiken og nu konsulent med eget firma.
- En konsulent fra ÆldreSagen giver gode råd om, hvordan man skal håndtere sin økonomi inden pensionen.
- Henning Kirk, dr. med og forfatter til bogen ’En kort guide til et langt liv’ gør op med myter om alderdommen og giver gode råd om, hvordan vi passer bedre på os selv fysisk.
- Psykolog Karen Brask fra Arbejdsmedicinsk klinik på Odense Universitetshospital: Hvornår er det stress og hvornår har vi bare travlt?
- Chefredaktør Lars Norup, Viborg Folkeblad, giver tips om, hvordan man fornyr sig journalistisk og ikke bare siger øv, 17. eller 18. gang man skal berette om samme sag.
- Dorte Schou, redaktionschef på TV 2 News, fortæller om, hvordan en yngre chef håndterer erfarne medarbejdere og om spændingerne mellem unge og ældre.
Dertil kommer gruppearbejde. Og lidt motion. Efter kurset ved I ganske nøje, hvorfor den skal passes.
Efter kurset
- Du har lært at håndtere de små konflikter mellem ung og gammel.
- Du har lært at holde dig opdateret på nye metoder.
- Du har lært at plante ideer på det rette tidspunkt i den interne dialog.
- Du har lært at passe bedre på dit fysiske og psykiske helbred.
- Du har fået redskaber til at forbedre din pension.
Målgruppe/forudsætninger:
Kurset er til dig, der er fyldt 50 og har brug for viden, inspiration og gode råd om dine sidste år på arbejdsmarkedet.
Kursusleder: Henrik Kaufholz, 70, er stadig aktiv journalist på Politiken – dog på deltid
Varighed: 3 dage
Sted: “Huset”, Middelfart
Tidspunkt: 2. – 4. maj 2017
Pris: 11985 kr.
(Kurset er et internatkursus, hvor overnatning er inklusive. Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og overnatning og alle måltider, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.)
Se kurset hos Mediernes EfteruddannelseTilmeldingen er bindende
Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.
Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.