Få fat i guldkilden

Kurset foregår 27. og 28. april 2022 i København

Hvordan får du fat i de afgørende kilder, som alle andre medier går efter? Hvordan får du systematisk udbygget dit kildenetværk? Hvilke platforme skal du bruge for at beskytte en kilde? Og hvordan arbejder man på at udvikle guldkilder?

Mette Mayli Albæk (JP) og Louise Dalsgaard (DR) vil på dette kursus give dig konkrete redskaber til at få bedre og flere kilder.

På kurset tager vi udgangspunkt i konkrete journalistiske produktioner og fortæller, hvad der virkede eller ikke virkede for at få diverse kilder i tale. Gennem øvelser og oplæg bliver du inspireret til selv at udbygge og udvikle dit kildenetværk og tale med sårbare kilder, som både på kort og lang sigt vil give dig flere og bedre historier.

Du vil også møde en tidligere kildefører i politiet, som tager dig med bag de psykologiske faktorer, der spiller ind, når man møder en potentiel ny kilde.

Metoderne kan bruges af alle. Mette og Louise har tidligere med succes holdt kurset for norske journalister via “Institut for Journalistikk”.

Kursets opbygning:

Dag 1:
Med udgangspunkt i DR’s succesfulde satsning “Dronekrigeren”, TV-dokumentaren “De Skjulte Overgreb” samt bogen “Terroristen fra Nørrebro” går vi i dybden med udvikling af forskellige typer kilder. Vi ser eksempler på, hvordan man får kilder hos myndighederne, i et kriminelt miljø og blandt helt almindelige forældre fra en børnehave ramt af pædofili.

Om eftermiddagen får vi besøg af en tidligere kildefører i politiet. For i politiarbejdet er der i høj grad inspiration at hente for journalister.
Kildeførere arbejder målrettet med analyser af potentielle kilder og går altid systematisk til værks for at få maksimalt udbytte. Og her bliver kursisterne sendt på sjove og udfordrende øvelser. Disse øvelser vil give dig en helt ny forståelse for, hvad der spiller ind, når du står over for kilder.

Dag 2:
På andendagen får vi besøg af DR’s undersøgende korrespondent Line Gertsen. Hun er dreven i at få kilder i tale, om det så er faren til det afdøde barn eller fælleskilden, som alle medier prøver at få til at stille op.

Vi kommer også med konkrete tips og ideer til, hvordan man kontakter forskellige kilder, for ingen er ens, og mens nogle kilder skal have en sms, skal andre måske have en opringning uden for kontortid.

Desuden spiller kildebeskyttelse i dag en særlig rolle, og her bliver kursisterne introduceret for forskellige platforme for kontakt med kilder – alt ud fra konkrete eksempler.

Slutteligt arbejder vi med kursisternes ønsker og ideer til at udvide deres personlige kildenetværk.

Kurset er specielt velegnet for dig, der er journalist og enten sidder med dag-til-dag stof eller længerevarende projekter, og som har brug for inspiration og erfaringer med at arbejde målrettet med kildehåndtering.

Efter kurset vil du være bedre til:

  • at kontakte kilder
  • at udvide dit kildenetværk
  • at udvikle man en kilde
  • at arbejde systematisk med at få gode kilder

(Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.)

Kursusleder: Mette Mayli Albæk og Louise Dalsgaard
Varighed: 2 dage
Sted: MBK, Pilestræde 61, København K.
Tidspunkt: 27.- 28. april 2022
Pris: 6990 kr. (+ moms)

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.