Efterforskning – i virkeligheden

På kurset lærer du om de første 24 timers uopsættelige efterforskningsmæssige skridt. Foto: Kenneth Meyer

Kurset foregår 15. – 17. september 2021 i København og omegn.

En ny national efterforskningsenhed ser snart dagens lys i dansk politi, og på dette kursus kommer du helt tæt på metoder og ny teknologi i virkelighedens efterforskning anno 2021.

På dette nye kursus kommer du i løbet af tre indholdsrige dage helt ned i detaljerne af en efterforskning i Danmark. Fra de første forhør og vidneberetninger, over de kriminaltekniske undersøgelser til retspatologiske og retsgenetiske resultater.
Med Stine Bolther som kursusleder er der garanti for “hands on”, når der f.eks. skal pensles for fingeraftryk, analyseres blodstænk og undersøges for biologiske spor.

Hos afdeling for personfarlig kriminalitet hos Københavns Politi lærer du, hvad de uopsættelige efterforskningsmæssige skridt er i de første 24 timer, efter en forbrydelse har fundet sted.

Hos Rigspolitiet besøger vi Nationalt Kriminalteknisk Center og lærer om den nye nationale efterforskningsenhed, som kommer til at revolutionere måden, der bliver efterforsket på herhjemme.

Du lærer fagtermer og hører om en retsmediciners arbejde, når der skal obduceres et menneske eller findes andre spor på et lig. Vi dykker ned i forskellige temaer såsom skudlæsioner, eksplosionsskader, forskellen på kvælning, kværkning og strangulering.
Du vil opleve en dissektion (af et pattedyr), så du og de øvrige kursister lettere kan forstå en obduktion.

På kurset bliver du også indviet i de retsgenetiske undersøgelser, som er i rivende udvikling. I dag er dna et vigtigt bevis i mange efterforskninger og senere straffesager. Dna kan bl.a. sige noget om en ukendt gerningsmands udseende.

Efter kurset er du klædt godt på til at stille de rette spørgsmål under den næste efterforskning i dit lokalområde. Du kender til detaljer og nuancer, som gør, at du kan komme videre med en historie og finde på nye og anderledes vinkler. Du har opdateret baggrundsviden til din næste artikel, bog eller tv-udsendelse, og du har fået en ny indsigt i efterforskningens ABC anno 2021.

Kurset henvender sig til især til: journalister, forfattere og fotografer med kriminalitet, politi- og retsreportage som stofområde eller interesse. Både nybegyndere og erfarne vil få noget ud af kurset.

Prisen omfatter: Undervisning og undervisningsmaterialer, transport mellem de enkelte steder, morgenmad onsdag, frokost hver dag samt fælles middag torsdag aften. Prisen er ekskl. moms.

Om kursuslederen:

Stine Bolther har i over 15 år været politi- og retsreporter. Hun har desuden skrevet en stribe fagbøger, der nøje beskriver politiets og retsmedicinernes efterforskning. Hun har en stor og bred erfaring med stoffet, som kursisterne også vil nyde godt af på kurset.

Kursusleder: Stine Bolther
Varighed: 3 dage
Sted: Forskellige steder i København og omegn.
Tidspunkt: 15. – 17. september 2021
Pris: 9490 kr. (+ moms)

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsgiver ikke medlem af Pressens Uddannelsesfond, kan du blot tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.
Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.