Nyhedsbrev 11. september 2012

Gratis kurser i Google Fusion?

Vi søger lige nu Pressens Uddannelsesfond om støtte til at kunne udvikle nye kurser i, hvordan medierne nemt og enkelt kan visualisere data på kort til netbrug via det gratis Google Fusion. Vi vil gennemføre tre pilot-forløb rundt om i landet. Hvert forløb skal bestå af to kursusdage med en måneds tid imellem – og i perioden skal der også køre nogle korte webinarer, og du vil få sparring til dine egne kort. Hvis PU støtter, bliver kurserne gratis for journalister, hvis arbejdsgiver er medlem af PU.

Var det noget, du (gerne sammen med en eller flere kolleger) kunne finde på at deltage i, så send en mail til tommy.kaas@kaasogmulvad.dk
Det vil være en fordel, hvis vi allerede nu kan dokumentere, at der er interesse for sagen.

Hvis Google Fusion ikke siger dig noget, kan du her se lidt eksempler på, hvad det er: https://www.kaasogmulvad.dk/kort/eksempler/

 

Kentucky kalder: Datajournalistik i USA

Så er alle detaljer på plads. Tag med Kaas & Mulvad en uge til en af sydens storbyer, Louisville i Kentucky i februar 2013. Få en introduktion til datajournalistik og deltag i NICAR-konferencen, hvor du møder de bedste amerikanske data-journalister. Har du før været med os til USA, så er her en mulighed for at komme videre med de nyeste teknikker. Prisen på 40.000 kr. kan måske lyde høj, men arbejder du på et medie, der er medlem af Pressens Uddannelsesfond, får du støtte. Arbejder du på et trykt medie, kan du også få støtte fra Ophavsretsfonden. Typisk vil du få et samlet støttebeløb, der svarer til mellem halvdelen og to tredjedele af prisen. Og så er det jo ikke så dyrt endda for en spændende kursusuge i USA.
Det er nemt at søge og få støtte. Og vi hjælper gerne.

Hvis du ikke selv har tid, lyst eller har været af sted fornylig, var det måske noget for en kollega?

Læs mere – også om tilmelding:

https://www.kaasogmulvad.dk/2012/08/kentucky-kalder-datajournalistik-i-usa/

 

Undersøgende journalistik har det skidt i Europa.

Ringe finansiering, næsten intet samarbejde over grænserne, meget lidt systemkritik. En rapport fra Fonds Pascal Decroos tegner et dystert, men ifølge vores opfattelse meget dækkende billede af status for undersøgende journalistik i Europa:

http://www.fondspascaldecroos.org/sites/fondspascaldecroos.org/files/imce/beelden/nieuws/The%20Free%20Pr%E2%82%ACss.pdf

 

Journalismfund.eu lancerer nyhedsbrev

Vil du følge med i, hvad der sker af  undersøgende journalistik rundt om i Europa, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet fra journalismfund.eu:

http://www.journalismfund.eu/news/journalismfundeu-launches-e-newsletter?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 

 

Europæisk konference for undersøgende journalistik

Den 16.-17. november er der en vigtig konference i den hollandske by Antwerpen, hvor Kaas & Mulvad deltager. Læs mere her:

http://www.journalismfund.eu/event/european-investigative-journalism-conference-antwerp

 

 

Dækning af ekstremt vejr: nye digitale journalistværktøjer smelter sammen

Orkanen Isaac har givet en lang række eksempler på medier, der har blandet nye og traditionelle måder til at dække ekstreme begivenheder. På den måde kan det være en inspiration til, hvad andre kan gøre – og også hvordan traditionelle data journalistiske metoder kombineres med sociale og mobile medier og inddrager brugerne i crowdsourcing.

Se Niemans omtale:

http://www.niemanlab.org/2012/08/hurricane-isaac-coverage-shows-the-promise-of-a-hybrid-model-for-news/

Og se det amerikanske journalistforbunds samling af links:

http://www.spjvideo.org/jtb/archive/weather/