Sådan bruger du kurset

Vi begynder med en række tips om brug af regneark i journalistik.

Herefter følger ni lektioner, hvor du kan lære forskellige praktiske metoder til at håndtere Microsoft Excel. Vi har som journalister selv arbejdet meget med Excel og lært mange journalister at bruge programmet. I kurset fokuserer vi på det, vi finder vigtigst for journalister.

Alle ni lektioner indbefatter en kort video, hvor du kan se og høre, hvad du skal gøre i praksis.
Herefter er der en instruktion i tekst og screenshots, der viser de samme trin. Du kan altid vende tilbage til både video og instruktion for at få et hurtigt tip, hvis du skal have repeteret en ting. Vi har også indlagt en række opgaver, der træner dig i netop de emner, som lektionen handler om.

I en pdf-fil til slut i hver af disse lektioner får du en løsning på opgaverne.

Vi har delt lektionerne op på den måde, vi også går frem, når vi underviser på fysiske kurser. Hver lektion kan du formentlig løse på cirka tre kvarter – lidt afhængig af dine forkundskaber.

Til sidst har vi en lektion, hvor vi har samlet en række øvelsesdatabaser og andre opgaver.
Får du problemer – send en e-mail til excel@kaasogmulvad.dk

Der eksisterer efterhånden flere generationer af Excel, og du kan bruge dem alle til det, vi lærer dig i kurset. I videoerne er anvendt Excel til Microsoft 365. Udseendet og ikonerne varierer lidt, men har du en anden version, skulle det forhåbentlig alligevel være til at gennemskue, hvad du skal klikke på. Ellers skriv og spørg.

God fornøjelse med kurset.

Der er lukket for kommentarer.