Raleigh 2011 – Keep up with the future!

Vi starter med to dages intensiv analyse-træning i København,  derefter tager vi fly til Raleigh, North Carolina, hvor kursisterne deltager i 3,5 dags konference med toppen af amerikansk car-journalistik. Efter hjemkomsten samles vi til en opsamlingsdag en måneds tid efter.

Den intensive periode er fra den 21-28. februar 2011. Opsamlingsdag 23. marts 2011.

Mange gode journalister har i de senere år været på dette kursus, som vi i nogle år efterhånden har kørt i forbindelse med den store årlige konference for car-journalistik i USA.

Det plejer at være en rigtig god oplevelse for kursisterne – ikke mindst fordi det giver et godt netværk, ikke bare til danske ligesindede kolleger, men også til amerikanske journalister i superligaen.

I gamle dage var computerstøttet journalistik (CAR) avancerede analyser i regneark og databaser. I dag ser vi også kontinuerlig indsamling af data og sammensmeltning af analyse og præsentation på web i smarte, interaktive grafikker og kort, fuldt integreret med alle andre fortælleteknikker på web.

Kurset starter med to undervisningsdage i København, før vi sammen rejser til konference i den amerikanske by Raleigh i North Carolina, hvor du får lejlighed til at stifte bekendtskab med den bedste CAR-journalistik i dag

Indhold:

Gennem to dages intensiv undervisning i København inden afgang, fører vi dig ajour med teknikker og terminologi, før vi deltager i NICAR-konferencen, der er arrangeret af den amerikanske forening for undersøgende journalistik. Før konferencen i USA hjælper vi dig med at vælge mellem de mange oplæg og undervisningsmuligheder. Hvad enten du er blank på området eller mere erfaren med lyst til at lære nye værktøjer at kende, er der masser at hente – ikke mindst inspiration og ideer til mange nye historier.

• Kendskab til nye værktøjer, som du kan bruge, når du kommer hjem
• Du deltager i 3,5 dages konference – hvor der er masser af tilbud at vælge mellem.
• Vi arrangerer møder mellem den danske gruppe og udvalgte amerikanske journalister
• Medlemskab af IRE – og adgang til et globalt netværk af kolleger, du fremover kan trække på.
• Coaching op til opsamlingsdag, hvor vi efter kurset mødes og tjekker, at alt det nye bliver brugt.


Der er mere info og tilmelding her.