Skræl nettet – med Web Scraper

Kursus: Skræl nettet med import.io

Kurset foregår 16. – 17. november 2020 i København.

Myndighederne vil ikke give dig data, men henviser til, at du kan søge dem frem på deres hjemmeside – bid for bid. En situation, som vi alt for ofte løber ind i. Eller data er blot spredt ud over mange, mange sider på nettet. I begge situationer bliver vi nødt til at sætte computeren til at hente data hjem til dit eget regneark eller database. Det kalder vi at skrælle eller skrabe nettet.

På kurset lærer vi dig at bruge værktøjet Web Scraper til den slags opgaver. Det er gratis og meget effektivt, og du behøver ikke at kunne programmere for at være med. Web Scraper er ikke et egentligt program, du skal installere på din maskine – det kører i skyen som en udvidelse til Google Chrome.

At skrabe et site for at skaffe sig data bør være sidste udvej, så på kurset gennemgår vi også alternativerne og giver dig de bedste tricks til at få data udleveret uden brug af skrabning.

Vi bruger selv web scraping i den daglige journalistik. Blandt andet er det vores web scraping af Tinglysningens sider, der ligger bag Ritzaus robotartikler om bolighandler.

Det er også web scraping, der ligger bag, når TV2 skriver , at der er mange penge at spare på at leje sit sommerhus gennem Dansommers norske side i stedet for den danske. Sommerhusene er nøjagtig de samme.

Du lærer på kurset:

  • at hente udvidelsen til Chrome og anvende Web Scraper
  • at undersøge URL-strukturen på data-sider
  • at bygge en web scraper, så du kan skrabe en lang række sites
  • at indbygge en funktion, der bladrer fra side til side
  • at indbygge en funktion, der åbner links til undersider, så du også kan web scrape dem
  • at skære tekstbidder ud med Regular Expression
  • at eksportere de indsamlede data til andre programmer

Kurset vil indeholde oplæg og mange praktiske øvelser. Og vi arbejder selvfølgelig med eksempler, der er relevante for journalister.

Forudsætninger: Et helt grundlæggende kendskab til regneark er en fordel, men ikke nødvendigt. Du skal medbringe din egen pc/mac på kurset.

Kursusleder: Nils Mulvad
Varighed: 2 dage
Sted: MBK, Pilestræde 61, 1112 København K.
Tidspunkt: 16. – 17. november 2020
Pris: 6090 kr. (+ moms)

Kurset har en ME-stjerne. Det betyder, at ME anser det for særligt fagligt relevant for ansatte på nogle af PU’s medlemsvirksomheder. Læs mere.

Prisen omfatter: Undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms.

Tilmeld dig kurset hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.