Rejs sikkert! – rejsesikkerhed for journalister og fotografer

rejs-sikkert

Kurset er aflyst.

Hvorfor skal du aldrig vælge et hotelværelse tæt på en brandtrappe?
Og hvad skal du altid gøre, når du sætter dig ind i en flyvemaskine (ja, det har ikke noget med redningsvesten at gøre)?

Overfald på gaden i Rio. Tilbageholdt i tolden i Moska. Airport security vil undersøge dit udstyr. Kreditkort-tyveri i taxaen i Mexico City.

Både journalister og fotografer, fastansatte som freelancere må ofte rejse ud i verden, og som regel går det heldigvis godt. Men verden bliver mere usikker, og selv uden for de kendte hotspots kan faren i et splitsekund pludseligt opstå.
Vi er nødt til at tænke forud, og noget gør du sikkert allerede for at minimere risici på rejsen. Du går sikkert ikke ind i skumle kvarterer på egen hånd, når det er mørkt. Men der er meget mere, du kan gøre.

På vores ”Rejs sikkert”-kursus lærer du, hvordan du gennem aktive valg kan nedsætte din egen risiko for at komme galt afsted, når du rejser med dit arbejde. Er uheldet alligevel ude, får du også indblik i, hvordan du effektivt håndterer situationen, så skaderne minimeres. Både fysisk, psykisk og økonomisk.

Bemærk: Hvis du er freelancer og medlem af Pressefotografforbundet eller FreelanceGruppen, kan du søge om tilskud til sikkerhedskurser. Tilskuddet er så stort, at du kan få dækket hele kursusgebyret. Det afgøres i hvert enkelt tilfælde, om der gives tilskud. Ansøgningsskema.

I løbet af kursusdagen bliver du bl.a. klogere på:

  • Rejseforberedelser, som nedsætter din risikoprofil
  • Aggressive eller vanskelige personer – og hvordan man tackler dem
  • Best practice – i forhold til brug af taxa, offentlig transport og hotelophold
  • Gaderøverier – hvordan håndterer du dem, hvis de sker

Undervisningsform: Kurset er en blanding af oplæg, opgaver, diskussioner og en masse kursist-aktivitet, herunder øvelser med en uddannet rollespiller. Som deltager bliver du aktiveret og engageret for at give dig det bedste udbytte af undervisningen.

Forudsætninger for deltagelse: Ingen.

Kursusleder: Michael Sjøberg

Varighed: 1 dag

Pris: 2925 kr. + moms

Prisen omfatter: Undervisning, undervisningsmaterialer, morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset i København. Evt. transport er ikke inkluderet. Prisen er ex. moms.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du også tilmelde dig ved at sende os en mail.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

TILMELDINGEN ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.