Fortæl den gode menneskehistorie

OBS: Kurset foregår 2., 3. og 4. maj 2022 i København.

Menneskets største fornøjelse er andre mennesker. I journalistikken er identifikation og den menneskelige vinkel et væsentligt brændstof for enhver historie.

Kursuslederne Line Vaaben og Rikke Hyldgaard er drevne i kunsten at skrive om mennesker, så vi kan mærke dem, og præcis dette er kernen i kurset. Sammen dykker vi ned i, hvordan vi bedst formidler et andet menneske. Fra den korte case til det lange portræt.

 • Jeg synes Line og Rikke gjorde det fremragende. Jeg kom meget inspireret hjem fra kurset.
 • Jeg var helt høj efter tre dage i selskab med Rikke, Line og de andre kursister. Jeg bruger allerede mine nye tillærte redskaber i mit arbejde.
 • Line og Rikke er ikke kun dygtige journalister. De er også dygtige og gavmilde undervisere, som havde lyst til at videregive erfaringer fra deres journalistiske praksisser. Det var en sand fornøjelse at være deltager på kurset.

Sådan skrev kursister til os, sidste gang Line Vaaben og Rikke Hyldgaard holdt kurset. Normalt er der udsolgt, og kursisterne er altid begejstrede.

På kurset “Fortæl den gode menneskehistorie” zoomer vi helt tæt ind på, hvordan man ideudvikler, researcher og formidler historier med mennesker i centrum – hvad enten det er kendisportrættet, den hurtigt nedfældede case, mennesket man møder på reportageturen eller den lange karakterbårne fortælling.

Kursets tre dage er delt klart op:

Idefasen:

 • Hvor finder man den gode menneskehistorie?
 • Hvad egner menneskevinklen sig til i forskellige formater?

Researchfasen:

 • Hvordan kommer du tæt på et andet menneske i dine interviews?
 • Hvordan får du det rigtige stof med hjem?
 • Hvad er forskellen på at nærme sig den medieuvante case og en kendt person?

Formidlingen:

 • Hvordan opbygger du en karakter med dit sprog?
 • Hvordan strukturerer du dit stof i en virkningsfuld dramaturgi?
 • Hvilke digitale værktøjer hjælper dig, når du skal formidle et menneske?
 • Og hvilke nye fortællegreb fra for eksempel fiktionen, filmen og musikken kan inspirere dig?

Inspirerende gæster

Kurset vil bestå af både oplæg og interview- og skriveøvelser. Du må gerne medbringe en ide eller historie at arbejde ud fra, men det er ikke en forudsætning. Undervejs får vi besøg af journalister og andre fagfolk, der kan inspirere med erfaringer og eksempler.

Kursusleder: Line Vaaben og Rikke Hyldgaard
Varighed: 3 dage
Sted: MBK, Pilestræde 61, København K.
Tidspunkt: 2., 3. og 4. maj 2022
Pris: 10.485 kr. (+ moms)

Kurset har en ME-stjerne. Det betyder, at ME anser det for særligt fagligt relevant for ansatte på nogle af PU’s medlemsvirksomheder. Læs mere.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

(Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Foto: Helga Theilgaard.