IMG_8495_crop

Nils Mulvad

Nils Mulvad er redaktør i Kaas & Mulvad. Han er desuden medstifter og formand for Åbenhedstinget, der indtil marts 2015 var et netværk under Journalisthøjskolen med fokus på åbenhed, stiftet i 2007.

Sammen med professor Brant Houston stiftede Nils Mulvad Global Investigative Journalism Network i 2003 efter at have været ansvarlig for de to første globale konferencer om undersøgende journalistik i 2001 og 2003.

Nils Mulvad var medstifter af Danish International Center for Analytical Reporting, Dicar, i 1999 og direktør 2001-2006, hvorefter centret lukkede.

Nils Mulvad vandt prisen som European journalist of the year i 2006, og året efter modtog han IRE-Award for Freedom of Information for sit arbejde med at skaffe åbenhed om europæisk landbrugsstøtte i Farmsubsidy.org, som han var medstifter af i 2005.

Ligeledes var han i 2003 medstifter af netværket Scoop, der startede med at fokusere på praktisk støtte til undersøgende journalistik i Ukraine og Sydøsteuropa og siden voksede til at dække det meste af den tidligere Sovjet-blok og Mellemøsten.

linkedInProfile

Nils Mulvad underviser i datajournalistik og har holdt kurser og trænet på konferencer i Europa, USA og Asien.

Han er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 1989 og har bl.a. været journalist på Computerworld, arbejdet freelance og arbejdet seks år på Jyllands-Posten, før han blev direktør i Dicar.

Som kursusleder på kurser hos Kaas & Mulvad siger han:

To ting er vigtige som underviser. Det ene er at være velforberedt i det præcise emne, som man skal undervise i.

Det andet er, at være enormt fokuseret på kursisterne, så man tilrettelægger undervisningen efter deres behov og er parat til at ændre på forløb og indhold efter de praktisk omstændigheder og brugernes ønsker.

Derfor er to undervisningsforløb aldrig ens.

Desuden er datajournalistik og sociale og mobile medier områder, der udvikler sig meget hurtigt. Alt skal gentænkes fra gang til gang. Det gør det altid meget spændende.

Redaktør Nils Mulvad
Kaas & Mulvad
Ellebjergvej 25
DK-8240 Risskov
cell: +45 51 50 48 08
email: nils.mulvad@kaasogmulvad.dk
web: www.kaasogmulvad.dk
Twitter: @nmulvad