IMG_8495_crop

Nils Mulvad

Nils Mulvad, født 1955, er redaktør, partner og adm. direktør i Kaas & Mulvad, uddannet journalist i 1989. Han har bl. a. været journalist på Computerworld, arbejdet freelance, været journalist på Jyllands-Posten i seks år og lektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 14 år. Han er medstifter af Global Network for Investigative Journalism, GIJN, og andre internationale netværk som Farmsbusidy.org og Fishsubsidy.org.

Ligeledes var han i 2003 medstifter af netværket Scoop, der startede med at fokusere på praktisk støtte til undersøgende journalistik i Ukraine og Sydøsteuropa og siden voksede til at dække det meste af den tidligere Sovjet-blok og Mellemøsten.

linkedInProfile

Han var administrerende direktør for Dansk Internationalt Center for Analytisk Journalistik 2001-2006, årets europæiske journalist i 2006, modtog IRE-award for Freedom of Information i 2006 og den første The Global Leadership Award i 2017 af GIJN. Han har arbejdet som rådgiver for International Press Institute og siddet i flere juryer.

Han er medlem af bestyrelsen og redaktør for Investigative Reporting Denmark. Han er formand for den danske organisation Åbenhedstinget, der arbejder for åbenhed i Danmark. Han er også formand for det internationale advisory board for Gravercenter.dk og medlem af Supervisory Board for det slovenske undersøgende journalistiske center Oštro.

Nils Mulvad er specialist i at skaffe og analysere data.

Nils Mulvad underviser i datajournalistik og har i mere end 25 år holdt kurser og trænet på konferencer i Europa, USA og Asien.

Som kursusleder på kurser hos Kaas & Mulvad siger han:

To ting er vigtige som underviser. Det ene er at være velforberedt i det præcise emne, som man skal undervise i.

Det andet er, at være enormt fokuseret på kursisterne, så man tilrettelægger undervisningen efter deres behov og er parat til at ændre på forløb og indhold efter de praktisk omstændigheder og brugernes ønsker.

Derfor er to undervisningsforløb aldrig ens.

Desuden er datajournalistik og sociale og mobile medier områder, der udvikler sig meget hurtigt. Alt skal gentænkes fra gang til gang. Det gør det altid meget spændende.

Redaktør Nils Mulvad
Kaas & Mulvad
Ellebjergvej 25
DK-8240 Risskov
cell: +45 51 50 48 08
email: nils.mulvad@kaasogmulvad.dk
web: www.kaasogmulvad.dk
Twitter: @nmulvad