nana_profbillede403-336x336

Nana Toft

Nana Toft er journalist, underviser og forfatter, uddannet cand.comm fra Roskilde Universitetscenter og journalist fra DJH. Hun er er fast underviser i DJØF og har i en lang årrække undervist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i fagene “Bliv en bedre interviewer”, “Det Journalistiske Håndværk” og “Skriv effektivt”.

Hun har i de seneste år specialiseret sig i at skræddersy skrive- og interviewkurser for især vidensvirksomheder i Danmark, er kvinden bag det journalistiske dogmeprojekt “Syv Journalistiske Benspænd,” der forsøgte at ruske op i indgroede journalistiske vaner.

Når hun ikke underviser, skriver hun primært udredende og undersøgende journalistik med stor vægt på et fortællende univers for både ind- og udenlandske magasiner. Nana Toft er medlem af Foreningen for Undersøgende Journalistik, FUJ og var indstillet til både en FUJ-pris og Publicistprisen for singlen Truckerkrig i 2015.

Hun er tidligere bestyrelsesmedlem i FreelanceGruppen under Dansk Journalistforbund og sidder i dag i bestyrelsen for Foreningen for Nordisk Nonfiktion samt i Investigative Reporting Denmark.

Hun er kvinden bag den journalistiske virksomhed “Udsagn” og har været selvstændig i 12 år. Efter Nana Toft blev uddannet var hun en årrække ansat som journalist og redaktør i DR Byen, på TV2 og ansvarshavende i en mindre politisk interesseorganisation.