johnBones403

John Bones

John Bones er journalist i VG og styremedlem i norske SKUP, Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse. Han har ansvaret for datasporet på den globale konference i Lillehammer i oktober 2015.

Han har flere gange undervist i databaserede teknikker på SKUP, konferencer i Global Investigative Journalism Network, ved NICAR i USA og ved nationale konferencer i Holland, Danmark og Letland.

Han var bidragsyder til «The Data Journalism Handbook», og i VG har han tidligere været vagtchef, afdelingsleder og projektleder.

linkedInProfile
Før han kom til VG, arbejdede han som journalist og redaktionschef i Adresseavisen. Bones er uddannet cand.mag. fra Universitetet i Trondheim med fagene historie, fransk og nordisk sprog og litteratur.

Som kursusleder på kurser hos Kaas & Mulvad siger han:

Når journalister skal lære dataanalyse, må undervisningen tage udgangspunkt i journalistiske behov. De må se den direkte nytte af at tilegne sig datametoder.
Når journalister gang på gang oplever at disse datametoder giver unikke nyhedshistorier, ønsker de at lære endnu flere metoder.

Underviser på:
Oslo og Lillehammer – Norsk datajournalistik og global undersøgende journalistik

Journalist John Bones, VG
email: John.Bones@vg.no
Twitter: @vgbones