Kaas & Mulvad kursus: Jakob Sheikh

Jakob Sheikh

Jakob Sheikh, født 1987, er  særlig rådgiver for justitsminister Søren Pape. Forinden var han journalist på dagbladet Politiken.

Han er født og opvokset i Sydhavnen i København som søn af en dansk mor og en pakistansk far og uddannet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og American University of Beirut i 2012.

Som journalist har han bl.a. dækket udviklingen i Mellemøsten og skrevet om radikalisering hos unge danskere. Han har også gentagne gange deltaget i den danske integrationsdebat.

Jakob Sheikh har været talsmand for Ansvarlig Presse, der forsøger at styrke bevidstheden om pressens rolle og ansvar i samfundet blandt såvel mediefolk som mediebrugere.

Han har bl.a. modtaget EU-Kommissionens journalistpris 2012 for en artikelserie om diskrimination i Københavns natteliv samt Hørups mindepris. I 2015 modtog han Kristian Dahls Mindelegat for sin dækning af danske syrienskrigere.

I januar 2016 modtog han Den Berlingske Fonds Journalistpris for “sit enestående arbejde med at gøre læsere klogere på integration, parallelsamfund og radikaliserede miljøer i Danmark”.

I 2015 udgav han bogen “Danmarks børn i hellig krig” om unge danskere af såvel dansk som anden etnisk baggrund, der bliver radikaliseret og ender med at tage til Syrien og kæmpe for Islamisk Stat.