Redaktørkursus: Sådan coacher du fortællingen frem

Kurset foregår 21. – 22. september 2020 i København.

Redaktørerne spiller en afgørende rolle for at få flere og ikke mindst bedre fortællinger og features i nyhedsmediet.

Måske ved du ikke helt, hvordan du bedst støtter journalisten? Måske bliver du inddraget alt for sent i processen? Måske er du i tvivl om, hvorvidt det overhovedet kan betale sig at satse på tidskrævende projekter i den fortællende genre? Måske du ikke lige kan se, hvordan fortællende journalistik bedst kan bruges i dit medie?

På dette kursus bliver du klædt på til at fremme de bedste fortællinger og features på din redaktion. Kursusledere er den Cavling-nominerede Line Vaaben, journalist på Information, og digital redaktionschef Stinne Andreasen, Kristeligt Dagblad. Med Stinne i front har avisen modtaget 18 danske og internationale priser for digitale fortællinger, der er nået ud over Danmarks grænser.

Det får du ud af kurset

  • Du bliver opdateret på den nyeste viden fra ind- og udland om, hvorfor og hvordan fortællende journalistik er tiden værd, selv for redaktioner presset på tid og penge.
  • Du får indsigt i de forskellige faser af arbejdsprocessen, når man laver fortællende journalistik og features.
  • Du får gode råd til, hvordan du bedst understøtter processen frem mod det færdige produkt, og hvordan fortællende journalistik som genre både kan bruges i små artikler og i store satsninger.
  • Du får indblik i, hvordan projekterne kan forløses både i skrift, lyd, billeder – og som kreativ digital longread.
  • Du får gode råd til, hvordan du helt konkret kan tage den nye viden med dig hjem og omsætte den i konkrete projekter med det samme.

Hvem skal deltage

Er du som redaktør eller redigerende i tvivl om, hvordan du bedst fremmer fortællende journalistik, eller hvordan du bedst samarbejder med fortællende journalister om deres projekter. Eller kunne du blot godt tænke dig at se mere fortællende journalistik på deres medie, så er dette kursus skabt til dig.

Kursusleder: Line Vaaben og Stinne Andreasen
Varighed: 2 dage
Sted: MBK, Pilestræde 61, 1112 København K.
Tidspunkt: 21. – 22. september 2020
Pris: 6390 kr. (+ moms)

Prisen omfatter: Undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms.

Tilmeld dig kurset hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail. Er du ansat hos et PU-medlem, kan du også pr. mail bede om, at vi reserverer en plads til dig.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.