Fra ide til færdig fortælling

Line Vaaben og Rikke Hyldgaard

Kurset foregår 21. til 23. oktober 2020 i Middelfart.

Fortællende journalistik er en skattet genre hos læserne, men den kræver nogle andre greb end den traditionelle nyhedsjournalistik. På dette internatkursus får du genren helt ind under huden og kommer ikke bare hjem med ny inspiration, men også med en flyvefærdig ide eller produkt.

Kursisterne skal nemlig medbringe et konkret projekt, som kurset kan være med til at formgive eller forfine. Det kan være lige fra en løs ide til en bunke researchmateriale. Pointen er, at internatet giver mulighed for at komme videre og arbejde koncentreret og i dybden med projektet.

Kurset ledes af Rikke Hyldgaard og Line Vaaben, som er nogle af branchens bedste undervisere inden for fortællende journalistik. At Line Vaaben var nomineret til Cavlingprisen i vinter, vidner om, at teorierne også fungerer i praksis. Duoen har tidligere skabt kurset ‘Fortæl den gode menneskehistorie’, et kursus i fortællende korte formater samt et intensivt kursus i at skrive portrætter. Du kan sagtens deltage, selv om du har deltaget på et af de nævnte kurser. Denne gang vil de to ud af kursuslokalerne og trække dig med helt ind i det fortællende værksted.

Vi skal arbejde med alt fra ideudvikling over kildeadgang og interviewsituationen til struktur og sprog i den fortællende journalistik.

Dag 1: Introduktion til eller genopfriskning af de fortællende greb. Ideudvikling inden for genren med konkrete værktøjer
Værksted: Vi tager din ide under kærlig behandling

Dag 2: Adgang til kilder, det svære interview og indsamling af materiale til fortællende journalistik. Vi går i dybden og øver, hvad du skal have med hjem fra marken og får tricks til at undgå faldgruber i mødet med mennesker og miljøer
Værksted: Vi får hul på din historie og/eller arbejder med dit indsamlede materiale

Dag 3: Organisering og formidling i fortællende journalistik. Vi taler om struktur og fortællemodeller og analyserer produkter, som andre fortællere har lavet.
Værksted: Vi taler om, hvilke greb, der kan virke i forhold til netop dit projekt

Undervisningen er en blanding af oplæg, mange konkrete øvelser og værkstedsundervisning i grupper med fokus på forskellige dele af processen. Undervejs vil kursuslederne også dele sig op og give sparring på de medbragte projekter. Som et supplement til dagens undervisning vil der være mulighed for oplæg og diskussioner om aftenen. Internatkursets placering i naturskønne omgivelser giver gode muligheder for at lade batterierne op, hvis inspirationen lader vente på sig.

Hvem kan deltage?
’Fra ide til færdige fortælling’ henvender sig til skrivende journalister på nationale, regionale og lokale dagblade, samt fagblade og magasiner. Men også redaktører kan få glæde af kursets fortællende mindset. Det er ligeledes oplagt for reportere og redaktører, der samarbejder om projekter.

Forudsætninger: Der kræves ingen forkundskaber. Men du skal medbringe en ide, et konkret projekt eller andet, du gerne vil arbejde med i løbet af kurset.

Prisen omfatter: Selve kurset med undervisning og undervisningsmaterialer, to overnatninger på kursusstedet “huset” ved Middelfart, alle måltider samt vand, kaffe og kage i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms.

Kursusledere: Rikke Hyldgaard og Line Vaaben
Varighed: 3 dage
Sted: Huset, Hindsgavl Alle 2, 5500 Middelfart
Tidspunkt: 21. – 23. oktober 2020
Pris: 12.985 kr. (+ moms)

Tilmeld dig kurset hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail. Er du ansat hos et PU-medlem, kan du også pr. mail bede om, at vi reserverer en plads til dig.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.