Kurset foregår 25.-27. september i København.
Explainer. Det er et nyt buzzword i mediebranchen. “Kan vi ikke lave en explainer”, hører vi chefer sige uden helt at være klar over betydningen. For selv om det er et ædelt formål at forklare noget, er det vanskeligt at finde ud af, HVAD ens seere har behov for at få forklaret – og ikke mindst, HVORDAN forklaringen kan give størst mulig forståelse (uden at tabe nogen undervejs).
Dette kursus med Lasse Winther og Jakob Skov Jakobsen som kursusledere giver dig den faglige baggrund for, hvorfor og hvornår explainervideoer giver mening – og værktøjerne til at lave moderne, visuel og forklarende journalistik på flere platforme.
For uanset om produktet er en bid til en nyhedsudsendelse, en scene i en dokumentar eller en selvstændig explainer-video, så er tankegangen og virkemidlerne i høj grad ens. Og det er de værktøjer, du får med hjem, når du har været på kursus.
Når man bruger explainerens virkemidler godt, er det en uhyre effektiv måde at få komplekse historier og sammenhænge ud over rampen og ind i brugerens bevidsthed.
“Vi er ved at løbe tør for sand” er et eksempel på en explainer, der er en hybrid mellem den klassiske explainer og en YouTube-video. Med en fast vært passer videoen i YouTube-stilen, som brugerne er vant til. Alligevel er videoen struktureret som en klassisk explainer, som samtidig støtter videoen på en håndfuld klassiske explainergreb, når der formidles viden.
Greb og virkemidler
Kurset fokuserer derfor på den fortællende explainervideo, dens kendetegn, greb og virkemidler – og tankegangen bag, så kursisterne kan tage den gode formidling ind på deres eksisterende platforme og få besvaret spørgsmålet:
Hvordan kan danske medier bruge explainer-videoernes forklarende elementer til at lave god forklarende journalistik til nye digitale medieforbrugere – og hvordan kan samme værktøjer optimere og nytænke eksisterende fortællegreb?
Kursisterne skal medbringe en computer eller tablet, de kan arbejde effektivt på. Det er en fordel, hvis den har adgang til redigeringsprogrammer, men ikke et krav. Gennem kurset kommer du til at arbejde i grupper, men der bliver også individuel arbejdstid.
Når kurset er færdigt, har alle deltagere et storyboard med hjem, som kan bruges som historiepitch eller gå direkte i produktion.
Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms.
Kursusleder: Lasse Winther og Jakob Skov Jakobsen
Varighed: 3 dage
Sted: København.
Tidspunkt: 25. – 27. september 2023
Pris: 11.885 kr. (+ moms)
Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af dagen. Prisen er ekskl. moms.
Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse fra 22. majEr din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.
TILMELDING ER BINDENDE
Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.
Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.
Illustrationen er en AI-grafik skabt af Gert K Nielsen og AI-tjenesten Midjourney i fællesskab. Vil du selv lære, hvordan man gør, så tag med på kurset “Kreativ brug af AI-grafik“, hvor Gert er kursusleder.