Datajournalistens schweizerkniv – Excel for fortsættere

Kurset har ME-stjerne. Det foregår 20. og 21. marts 2024 i København.

På to dage gør vi dig (endnu) bedre til Excel.

Har du brugt Excel eller et andet regneark på almindeligt niveau, og vil du nu videre, er her kurset til dig. I løbet af to dage bliver du mere sikker.

Vi lærer dig en stribe tidsbesparende, smarte og lavpraktiske tricks, som vi selv bruger i det daglige arbejde. I undervisningen introducerer vi en række gode metoder, så du nemmere og hurtigere finder den bedste måde at løse problemerne på.

Kursusleder er Tommy Kaas, der selv har brugt regneark i over 25 år og som har undervist i brugen af regneark næsten lige så længe.

Kurset er ikke mindst meget velegnet, hvis du selv har lært dig Excel og føler, at der måske er ting, du gør på en uhensigtsmæssig eller upraktisk måde. Vi har næsten altid kursister, der siger:

“Hvor kunne jeg have sparet meget tid, hvis jeg havde vidst det her noget før…”.

Vi skal bl.a.:

  • arbejde med data, der ligger i forskellige ark. Metoden kan også hjælpe dig til at bevare overblikket.
  • importere data fra tabeller på websider og i pdf-dokumenter – og rense dem bagefter. Det er jo ikke altid, data ankommer i pænt opstillede regneark.
  • bruge opslagsformler til at sammenkæde data fra forskellige tabeller/dokumenter. Et uvurderligt værktøj!
  • arbejde med avanceret brug af pivot-tabeller – et af de stærkeste journalistiske værktøjer i regnearket.
  • bruge streng-formler til effektivt at rense adresser og navne. At kunne rense data er vigtigt – og denne måde er både let og sjov.
  • arbejde med tid. Vi lærer dig at finde vej i Excels mange måder at angive datoer og tid på.
  • og meget mere…

Alt vi underviser i, er der efter vores mening rigtig god grund til at lære. Det er ikke uden grund, at vi ofte siger, at regnearket måske er datajournalistens vigtigste værktøj – en veritabel schweizerkniv. Men der er også meget i Excel, vi springer over. Det er heller ikke et bogholderi-kursus. Vi arbejder med værktøjer og funktioner, som er relevante for journalister.

Vi arbejder i kurset med data, der har været brugt i journalistik. Vi fokuserer altid i øvelserne på at finde de mulige historier i tallene.
Kurset vil være bygget op om mange opgaver, hvor vi bruger konkrete og realistiske data. Vi samler op efterhånden og arbejder i et tempo, så alle kan følge med.

Vi bruger Microsofts regneark Excel i undervisningen, men du kan sagtens deltage, selv om du bruger et andet regnearksprogram. Kontakt os, hvis du er i tvivl.

Forudsætninger: Du skal have et grundlæggende kendskab til regneark og gerne have brugt det journalistisk. Du skal medbringe din egen computer (pc eller mac) på kurset, og der skal være installeret et regnearksprogram på den. Der findes gode gratis programmer, vi kan henvise til, hvis du ikke har Excel installeret.

Kursusleder: Tommy Kaas
Varighed: 2 dage
Sted: Pilestræde, København K.
Tidspunkt: 20.-21. marts 2024
Pris: 6490 kr. Der tillægges ikke moms.

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse fra 13. nov. 2023

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Dette kursus kan også leveres som internt kursus. Vi har stor erfaring i at skræddersy et helt specielt kursus eller forløb til din arbejdsplads. Tag kontakt på kursus@kaasogmulvad.dk

Illustrationen er en AI-grafik skabt af Gert K Nielsen og AI-tjenesten Midjourney i fællesskab. Vil du selv lære, hvordan man gør, så tag med på kurset “Kreativ brug af AI-grafik” 7. og 8. februar 2024, hvor Gert er kursusleder.