Datajournalistens schweizerkniv – Excel for fortsættere

På to dage gør vi dig (endnu) bedre til Excel.

Har du brugt Excel eller et andet regneark på almindeligt niveau, og vil du nu videre, er her kurset til dig. I løbet af to dage bliver du mere sikker.

Vi lærer dig en stribe tidsbesparende, smarte og lavpraktiske teknikker og tricks, som vi selv bruger i det daglige arbejde. I undervisningen introducerer vi en række gode metoder, så du nemmere og hurtigere finder den bedste måde at løse problemerne på.

Kursusleder Tommy Kaas har selv brugt regneark i 25 år og har undervist i brugen af regneark næsten lige så længe.

Kurset er ikke mindst meget velegnet, hvis du har lært Excel på egen hånd og føler, at der måske er ting, du gør på en uhensigtsmæssig eller upraktisk måde. Vi har næsten altid kursister, der siger:

“Hvor kunne jeg have sparet meget tid, hvis jeg havde vidst det her noget før…”.

Du har også mulighed for at tage et begynderkursus de to foregående dage og så umiddelbart fortsætte med dette kursus. Kursernes indhold er tilpasset hinanden.

Vi skal bl.a.:

  • arbejde med data, der ligger i forskellige ark. Metoden kan også hjælpe dig til at bevare overblikket.
  • importere data fra tabeller på websider og i pdf-dokumenter – og rense dem bagefter. Det er jo ikke altid, data ankommer i pænt opstillede regneark.
  • bruge opslagsformler til at sammenkæde data fra forskellige tabeller/dokumenter. Et uvurderligt værktøj!
  • blive bedre og mere sikre til at bruge pivot-tabeller – et af de stærkeste journalistiske værktøjer i regnearket.
  • bruge streng-formler til effektivt at rense adresser og navne. At kunne rense data er vigtigt – og denne måde er både let og sjov.
  • arbejde med tid. Vi lærer dig at finde vej i Excels mange måder at angive datoer og tid på.
  • og meget mere…

Alt, vi underviser i, er der efter vores mening rigtig god grund til at lære. Vi mener det, når vi siger, at regnearket måske er datajournalistens vigtigste værktøj – en veritabel schweizerkniv. Men der er også meget i Excel, vi springer over. Det er jo ikke et bogholderi-kursus. Vi arbejder med værktøjer og funktioner, som er relevante for journalister og kommunikationsfolk.

Vi arbejder i kurset med data, der har været brugt i journalistik. Vi fokuserer altid i øvelserne på at finde de mulige “historier” i tallene.

Kurset er bygget op om mange opgaver, hvor vi bruger konkrete og realistiske data. Vi samler op efterhånden og arbejder i et tempo, så alle kan følge med.

Vi bruger Microsofts regneark Excel i undervisningen, men du kan sagtens deltage, selv om du bruger et andet regnearksprogram. Kontakt os, hvis du er i tvivl. Via vores gratis onlinekursus kan du evt. få tjekket grundbegreberne en ekstra gang, inden kurset starter. Det hjælper vi også med.

Forudsætninger: Du skal have et grundlæggende kendskab til regneark og gerne have brugt det journalistisk. Du skal medbringe din egen computer (pc eller mac) på kurset, og der skal være installeret et regnearksprogram på den. Der findes gode gratis programmer, vi kan henvise til, hvis du ikke har Excel installeret.

Kursusleder: Tommy Kaas
Varighed: 2 dage
Sted: København.
Tidspunkt: 15. og 16. marts 2023
Pris: 6490 kr. (+ moms)

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af dagen. Prisen er ekskl. moms.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse fra 14. nov. 2023

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Dette kursus kan også leveres som internt kursus. Vi har stor erfaring i at skræddersy et helt specielt kursus eller forløb til din arbejdsplads. Tag kontakt på kursus@kaasogmulvad.dk

Illustrationen er en AI-grafik skabt af Gert K Nielsen og AI-tjenesten Midjourney i fællesskab. Vil du selv lære, hvordan man gør, så tag med på kurset “Kreativ brug af AI-grafik”, hvor Gert er kursusleder.