Dybt kig ind i kulissen bag dansk politik  

Kurset foregår 31. maj-2. juni 2021 i København.

Hvor står dansk politik efter coronakrisen? Hvordan styrer Mette Frederiksen sin regering? Findes der overhovedet en opposition, der kan true regeringen? Og hvilken rolle kommer kommunalvalget i efteråret 2021 til at spille på Christiansborg?

Det er hovedtemaerne i dette kursus om aktuel dansk politik, som Altinget og Kaas & Mulvad udbyder i fællesskab.

I løbet af tre intense og indholdsrige dage møder deltagerne en række af de mest centrale aktører på Christiansborg. Både dem, vi kender fra medierne, og de vigtige aktører, som støber kuglerne i kulissen.

Altingets chefredaktør Jakob Nielsen og en stribe af mediets stærke fagredaktører sørger gennem deres omfattende netværk for at give deltagerne adgang til aktører, der ellers kan være svære at finde og få i tale. Vi sætter fokus på substans og strategi frem for spin og taktik.

Som deltager bliver du klædt på til at dække de store sager på den politiske dagsorden. Vi bruger tid på at undersøge, hvordan man opsøger og får den nødvendige viden til at dække politiske sager grundigt og kritisk. Fokus er på den grundige journalistiske dækning af sagerne, ikke på kommentatorernes arbejde.

Vi kigger også på dynamikken mellem lokale, regionale og landsdækkende historier – med særligt fokus på det forestående kommunalvalg: Hvornår bliver en lokal historie til en landshistorie? Og hvordan gør man de landsdækkende dagsordener lokale?

Kurset kræver komfortable sko, for vi spadserer rundt mellem ministerierne på Slotsholmen og rundt på Christiansborgs gange. Vi har base i de moderne mødelokaler på Altingets redaktion i Ny Kongensgade, et stenkast fra Christiansborg.

På kurset vil vi arbejde i forskellige formater:

  • En stribe off the record-samtaler med politikere og topembedsmænd, som deler deres aktuelle analyse og hjælper med at skære igennem den daglige nyhedsstøj.
  • Opsamlinger med de stærke redaktører på Danmarks største politiske medie.
  • Korte, fokuserede forelæsninger med stærke eksperter, der hjælper med at sætte de øvrige input i perspektiv.
  • Middag på restaurant med hemmelig gæst.

Det får deltagerne ud af kurset:

  • Masser af konkret viden om substansen i de aktuelle politiske sager.
  • Førstehåndsindtryk af dags- uge- og sæsonformen hos den vigtigste politiske aktører.
  • Inspiration til nye kilder, der kan anvendes, når hverdagen melder sig igen.

Program:
Det præcise program bliver lagt fast et par uger før kurset for at gøre kurset så aktuelt som muligt.

Sted:
Kurset foregår dels på Christiansborg, i ministerier og i Altingets mediehus ved Slotsholmen.

Det indgår i prisen:
Undervisningsmateriale, frokost, kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kursusleder: Jakob Nielsen
Varighed: 3 dage
Sted: MBK, Pilestræde 61, København K.
Tidspunkt: 31. maj- 2. juni 2021
Pris: 10.485 kr. (+ moms)

Kurset har en ME-stjerne. Det betyder, at ME anser det for særligt fagligt relevant for ansatte på nogle af PU’s medlemsvirksomheder. Læs mere.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.