Befri din indre specialist

Kurset foregår 26. og 27. marts 2020 i København.

Tag skæbnen i egen hånd: Vov at vinkle dit arbejdsliv på det, du ved mest om eller synes er sjovest. Gå fra generalist til specialist.

Får vi lov at beskæftige os med det, vi brænder for i det daglige, bliver det sjovere at gå på arbejde. De udfordringer, vi synes er mest spændende, er nemlig dem, vi er bedst til og løser hurtigst.

Alligevel arbejder mange journalister, som har en specialviden – både fastansatte og freelancere – med opgaver uden for deres primære interessefelt. Det er ikke en optimal måde at udnytte ressourcerne på:

Både arbejdsgiver og omverden får mere ud af at lade dig træde i karakter som ekspert. Ikke mindst giver det et gevaldigt løft i arbejdsglæden at få sine kompetencer i spil.

Hvad skal der ske?
Kurset beskæftiger sig med den enkeltes muligheder for at komme til at arbejde mere med det, der inspirerer mest. Kurset vil bestå af oplæg, gruppearbejde og individuelle øvelser.

Kursusleder er journalist Sara Skaarup, der selv har taget springet fra generalist til specialist og i dag betegner sig selv som en faglig hybrid.

Dag 1: Din specialviden – hvor ligger din entusiasme?
Første dag fremlægger deltagerne deres kompetencer og arbejdsdrømme for hinanden og modtager feedback. Vi undersøger kursisternes motivation og ser nærmere på, om det ønskede kursskifte er bæredygtigt. Målet er at styrke den enkeltes gennemslagskraft.

Dag 2: Hvordan får du din specialviden i spil?
Anden kursusdag har fokus på, hvad deltagerne kan gøre for at skifte fagligt fokus. Vi zoomer ind på både forhindringer og smutveje. Igen er hver enkelt deltager i fokus. Vi ser på ulemper og fordele ved at være henholdsvis generalist og specialist. Vi diskuterer både de konkrete forhindringer og de mentale barrierer.

Hvem er kurset egnet til?
”Befri din indre specialist” er et how-to-tilbud til alle journalister, der sidder inde med overset viden, som de gerne vil dele med verden: Måske har du en indsigt samlet gennem mange år i et hjørne af faget, måske er din specialviden opnået via anden uddannelse eller gennem en hobby. Måske har du en drøm om at anvende din særlige viden i et specifikt projekt.

Det får kursisterne med hjem:

  • Ny viden om, hvordan de kan forme deres arbejdsliv til større glæde for sig selv og andre.
  • Inspiration til at træde i karakter som netop den journalist-type, de drømmer om.
  • Et realistisk billede af egen troværdighed og gennemslagskraft som specialist.
  • Indblik i, hvordan troværdigheden og gennemslagskraften skærpes.
  • Afklaring om, hvorvidt deres drøm er realistisk eller mangler mere arbejde.
  • Overblik over, hvilke skridt de kan tage som de næste i processen.
  • Mod til at tage deres skæbne i egen hånd – og et energi-boost, de kan bygge videre på.

På grund af kursets karakter vil antallet af deltagere højst være 12.

Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ekskl. moms.

Kursusleder: Sara Skaarup
Varighed: 2 dage
Sted: MBK, Pilestræde 61, København K.
Tidspunkt: 26.- 27. marts 2020
Pris: 6490 kr. (+ moms)

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.