Vind kampen om læsernes opmærksomhed: Skriv bedre rubrikker

Kursus: Skriv bedre rubrikker

Kurset foregår 8. april 2019 i Aarhus.

Uden gode rubrikker læser ingen dine artikler. Med gode rubrikker læser mange dine artikler.

Aldrig har rubrikkerne spillet så vigtig en rolle for danske medier som i disse år, hvor mediebrugen ændrer sig fra papir til online: Hvor rubrikkerne på papir er sekundært udstyr, er de i en onlineverden helt vitale for at vække læsernes opmærksomhed.

Den effektive rubrik sikrer masser af læsere, mens den dårlige rubrik får læserne til at vælge fra. Forskellen er markant. Og den er målbar.

Med oplæg, teoretisk gennemgang, statistik, eksempler, diskussion og øvelser indkredser vi på kurset principperne for den gode og mest effektive rubrik. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

Vi vil kigge på ‘wow’- og ‘nå’-rubrikker, brug af præmis-principper i rubrikker, aktive og passive rubrikker, aktiv brug af buzzwords og tændsatser samt principper for at nå frem til noget, der interesserer læserne.

Virker både online og på papir

Alt tyder på, at samme metoder kan overføres til rubrikker i papiraviserne. Her har vi blot aldrig været i stand til klart at se, hvad læserne faktisk læser. Men det, der virker online, virker sikkert også på papir i dag. Og det, der ikke virker online, tiltrækker heller ikke længere den store interesse på papir.

Teknikkerne kan dermed med fordel anvendes både online og på papir.

På kurset får du

  • Indsigt i og ny forståelse for rubrikkens nye betydning og anvendelse i en onlineverden.
  • Værktøjer til at afkode, hvad dine læsere specifikt tænder på.
  • Konkrete værktøjer til at skrive rubrikker, som fænger.

Tidligere deltagere sagde: 
“Sjovt og lærerigt.’ ‘Satte virkeligt konstruktive tanker i gang.’ ‘Meget hands on og konkret.’ ‘Gode øvelse.”’’Dygtig underviser.’ ‘Dejlig vekslen mellem teori og praksis.’ ‘Godt tempo, god veksling mellem øvelser og tale.’ ‘Enormt lærerigt.’

Forudsætninger: Ingen
Kursusleder: Dan Jensen
Varighed: 1 dag
Sted: Radisson Blu, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C
Tidspunkt: 8. april 2019
Pris: 2995 kr. (+ moms)

Prisen omfatter: Undervisning, undervisningsmaterialer og morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.

Tilmeld dig hos Mediernes Efteruddannelse

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.