Masser af muligheder med Google Fusion

Google Fusion giver mange muligheder for at skabe varierede kort. Herunder vises eksempler på nogle af de mange forskellige måder, man kan variere sine kort på.

Vi fremstiller kort på bestilling, og vi underviser i, hvordan man kan skabe sine egne kort. Vi kan også hjælpe med skabeloner, så det er ekstra nemt at komme i gang.

Herunder ses en række eksempler på forskellige kort, alle fremstillet ved hjælp af Google Fusion. Det er muligt at se de fleste i fuld størrelse ved at klikke på billederne.

For DR Kontant fremstillede vi i 2010 dette kort som et led i en guide til tandlægepriser. Farverne giver det første fingerpeg: Er tandlægernes priser fx over eller under gennemsnittet?

 

Der er mange muligheder for ikoner. Da vi for Børn & Unge analyserede afstande mellem daginstitutioner og landets farligste virksomheder, valgte Børn & Unge disse ikoner til kortet.

 

Skal man fx vise forskelle fra kommune til kommune eller mellem andre områder, er der mange muligheder. Ugebrevet A4’s kort viser tydeligt de geografiske forskelle på, hvor mange af landets børnefamilier der har Au Pairs (flest i Gentofte).

 

Også andre typer områder kan visualieres på samme måde. Sogne, postdistrikter, opstillingskredse er nemme at gå til, mens andre helt specielle inddelinger kan tilrettes individuelt. Kortet herover viser udstrækningen af de 29 såkaldte lokalsamfund i Århus Kommune.

 

Hvis man vil fortælle flere ting i ét kort, kan man kombinere flere kort. Her ses et kort med byggerier. Farven afspejler status på byggeriet, og baggrundsfarven fortæller om det gennerelle bygge-niveau i området.

 

Når man klikker på et kort, kommer der normalt et informationsvindue til syne. Hvad det skal vise, kan tilpasses. Det kan indeholde data fra kortet, tekst man selv skriver, grafik, billeder og meget andet. I dette tilfælde er teksten helt enkel. Oplysningerne om lokalsamfundets navn samt andelen er hentet fra datasættet.

 

Her er brugt en lagkagegrafik til at visualisere datasættets oplysninger om befolkningens sammensætning. Google Charts værktøjet er anvendt. Grafikken skal kun laves én gang, hvorefter den dukker op i lige så mange forskellige versioner, som der – i dette tilfælde – er kommuner på kortet.

 

Et andet eksempel af samme type herover. I dette tilfælde viser kortets farver udfaldet af folketingsvalget i de respektive kredse. Informationsvinduerne viser de lokale valgresultater i detaljer.

 

Bruger man farver på sit kort, vil man som regel gerne have en forklaring på farverne lagt ind i kortet. Her er et eksempel på, hvordan det kan gøres. Et andet eksempel ses her.

Google Fusion kort kan “pakkes ind” i en smule programmering, og man kan – som i ovenstående eksempel – fx bruge det til at tilføje muligheder for at vælge punkter til og fra og til at tilføje et søgefelt. I eksemplet her er anvendt checkboxes med “flueben”. Der kunne i stedet være brugt “knapper”, “skydere” eller andet. Data i eksemplet her er ikke opdaterede, men kortet er et godt eksempel på, hvordan man kan gøre det let og intuitivt at arbejde med kortet som bruger.

 

Som man ser her ovenfor, er det også muligt at bygge kortet ved hjælp af Google Fusion, men at få det vist på et ikke-Google kort. Det anvendte kort er her Stamens toner-kort, som fagbladet Journalisten ønskede at bruge til kortet over de geografiske forskelle på journalisternes gennemsnitsalder. Bemærk også grafikken i informationsvinduerne.

Der er mange muligheder for selv at komme i gang. Kontakt os, hvis du har brug for inspiration eller hjælp. Vi har også skrevet flere artikler om kort.