Derfor virker dit Fusion-kort ikke lokalt

Google har lavet en lille, men vigtig ændring i deres Google Fusion kort. Vil du kunne redigere dit kort lokalt, skal du vide, hvad du nu skal gøre.

Da jeg i weekenden underviste et hold norske journalister på SKUP-konferencen i Tønsberg i avanceret Google Fusion, stødte vi pludselig på et nyt problem.

Normalt kan man via Publish åbne et vindue med koden til kortet. Denne kode kan man kopiere ned i en tekstfil, gemme den på sin computer som en html-fil, og man kan så her tilrette legend og andet. Se mere om tilretning af legend.

Men Google har ændret i koden, så man ikke umiddelbart ser noget, hvis man blot åbner html-filen i en browser. Der er dog en simpel løsning. Normalt vil man gøre sådan her. Vælge “Publish…”

publish

Derefter åbne vinduet “Get HTML and JavaScript”

gethtml

Koden kopieres derefter til en tekstfil, man gemmer den som en .html-fil på computeren og åbner den i en browser. Men i modsætning til tidligere kommer der intet frem. Hvis du uploader kortet til en webserver, virker det fint. Men ligger det lokalt, kommer intet frem. Og det er bekvemt at redigere kortet færdigt uden at skulle uploade det hele tiden. Men kig i koden igen. (Klik på billedet for at se en større version). Google har lavet en lille ændring.

kode

Hvis man vil se det foreløbige kort i en browser, mens det kun ligger på computeren, skal der indsættes http: eller https:

https

Nu virker det fint lokalt – og selvfølgelig også, hvis det ligger på nettet. Her er kortet i fuld version:

Se kortets kode.

Google arbejder på at indbygge en mulighed for uden videre at teste kortet på nettet. Sådan skriver en Fusion-medarbejder til mig:

“We are working on adding the ability to publish an embed to a Drive public folder so you can pretty easily get a real web environment; that may improve the experience with this kind of thing.”

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.