Sådan undgår du en grim fejl i dit Google-kort

Det er ærgerligt, når et godt kort skæmmes af skønhedsfejl. At teksten falder ud af info-vinduet er for eksempel surt. Men det kan undgås.

Jeg har lavet små og større interaktive kort med Google Fusion i et stykke tid, men på det seneste er et nyt problem dukket op, som har irriteret mig. I nogle tilfælde falder nederste linje af informationsvinduets tekst uden for rammen. Så ser det sådan her ud:

ff

Det er især, hvis man bruger Firefox-browseren, at problemet opstår. Typisk vil kortet se pænt nok ud, hvis man ser det i en anden browser, fx Google Chrome:

chrome

Man ser mange kort, hvor problemet ikke er løst. Men det kan faktisk løses.

Når teksten, der skal stå i informationsvinduet, skrives og rettes til, redigerer de færreste i boksens øverste og nederste linje. De ser sådan her ud:

kort

 

Men vil man undgå ovennævnte fejl, bliver man nødt til at redigere en smule i denne kode. Ved at tilføje lidt oplysninger kan man fx styre størrelsen af boksen.

Dette vindue er sat til at have en helt bestemt størrelse, nemlig 240 pixel i bredden og 70 pixel i højden:

lang

Man må selvfølgelig fra gang til gang indstille størrelsen af vinduet, så det lige akkurat er stort nok til at vise hele teksten, uanset browser. Bruger man denne løsning, undgår man problemet.

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. 5 tip, der gør dine Google Fusion kort bedre | Kaas & Mulvad - 5. april 2014

    […] I nogle kort og i nogle browsere er det et problem, at de nederste linjers tekst i informationsvinduet ikke vises i vinduet, men snarere på kortet. Man kan som regel løse problemet ved at give vinduet en fast størrelse, og så må man teste nogle gange for at se, om den størrelse, man har givet vinduet, nu også er tilstrækkelig. Se her, hvordan du gør […]