Nyhedsbrev 7. november 2013

Studie- og efteruddannelsestur – nu med rabat
Vi har netop slået 5000 kroner af prisen for vores forårskursus til USA. Lavere udgifter skal komme kursisterne til gode. Vi har fået en del tilmeldinger, men vi har stadige ledige pladser. Seneste tilmelding 1. dec. Kontakt os, hvis vi skal holde en plads til dig.
Indholdet er kort fortalt: Fire nætter i New York City, hvor nogle af verdens førende medier åbner dørene for os. Derefter en overflod af inspiration og gode ideer, når vi fortsætter til Nicar-konference i Baltimore.
Kurset kører fra 23. feb. til 3. marts 2014. Læs mere om pris, indhold og støttemuligheder:
https://www.kaasogmulvad.dk/kurser/egne-kurser/nicar2014

Anderledes og spændende præsentationer
Mange af os skal indimellem lave en præsentation. Og de fleste af os er nok rimeligt trætte af at se PowerPoint-slides. For nogle år siden opstod Prezi, der kan være sjovt nok at se på, men hvor man også kan få en fornemmelse af, at det er mere gimmick end formidling.
Vi er faldet over præsentationsværktøjet Reveal. Det ligger online og er gratis i en ganske udmærket basis-version. Det er nemt at skabe flotte præsentationer, som rent formidlingsmæssigt fungerer fint, og som er en behagelig afveksling til PowerPoint.
Via linket her kan man både se, hvordan en præsentation kan se ud, og man kan gå videre til et redigeringsværktøj, hvor man kan oprette sine egne. Intet skal installeres. Alt kører online.
http://lab.hakim.se/reveal-js/#/

DocumentCloud – god måde at dokumentere research på – gratis for medier
Investigative Reporting Denmark er begyndt at bruge DocumentCloud. Systemet er udviklet af New York Times og drives nu af Investigative Reporters and Editors. Vi er ved at hjælpe med at få det i en dansk oversættelse. Det kan let bruges til at embedde dokumentation i en historie, så man kan vise dele af dokumenter direkte i historien. Og man går direkte ind det pågældende sted i dokumentet.
Se i eksemplet her, hvordan IRD har benyttet det i en ny historie. Klik på documentet inde i historien og se, hvad der sker. Systemet virker også på smartphone.
http://www.ir-d.dk/mrsa-out-of-control-hazardous-multidrug-resistant-bacteria-jumps-from-mink-to-humans/

DocumentCloud kan også kæde oplysninger sammen på tværs på basis af datoer og navne. Det er gratis for medier at bruge – se mere her:
https://www.documentcloud.org/home

Google Fusion Maps til smartphone
Bruger man standardudgaven af Google Fusion til at lave kort med, er det et problem, at kortene ikke ser optimale ud på smartphones.
Vi har eksperimenteret videre med at få dette til at virke bedre. I den samme historie om MRSA på IRD (se ovenfor) har vi lavet to versioner af et kort – et til smartphone og et til computerskærm.
Vi har tidligere skrevet om at bruge WP Mobile Detect – se her:
http://www.ir-d.dk/publishing-google-maps-for-smartphone-and-pc/
Nu har vi arbejdet med at lægge signaturforklaringer under kortet i versionen til smartphone.
I den situation skal størrelsen ikke være 290 X 290 pixel, men for eksempel 290 X 510, afhængig af størrelsen af signaturforklaringen. Se kortet for smartphone her:
http://www.ir-d.dk/content/minksDenmark290.htm
Åbn kildekoden til kortet for at se, hvordan vi har gjort.